Tirsdasg 9/11 tv-notis 4 Profil NRK 1
Ramallah 22.9.2002
Yassir Arafat i hovadkvarteret i Ramallah.

Foto:Hans Arne Vedlog/Dagbladet
Tirsdasg 9/11 tv-notis 4 Profil NRK 1 Ramallah 22.9.2002 Yassir Arafat i hovadkvarteret i Ramallah. Foto:Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Russiske eksperter: Arafat ble ikke forgiftet

Palestinernes president Yasser Arafat ble ikke forgiftet, men led en naturlig død, konkluderer russiske eksperter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De russiske patologene har gransket prøver som ble tatt av PLO-lederens levninger etter at graven ble gjenåpnet i november 2012.

Konklusjonen de trekker er i samsvar med det franske eksperter tidligere har kommet fram til, etter å ha analysert de samme prøvene.

- Vi er nå ferdig med alle undersøkelser. Denne personen døde av naturlige årsaker og ikke av radioaktiv stråling, sier lederen for Russlands medisinsk-biologiske byrå (FMBA), Vladimir Uiba, til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Sveitsiske patologer har også gransket de samme prøvene, men konkluderer i sin rapport med at det ble funnet «uventet høye verdier» av det radioaktive stoffet polonium-210 i prøvene.

«Prøvene som ble tatt av levningene av den palestinske lederen i fjor, støtter opp under påstanden om at han døde som følge av å ha blitt forgiftet med polonium-210», står det å lese i den 108 sider lange sveitsiske rapporten.

(NTB)