Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russiske eksperter: Arafat ble ikke forgiftet

Palestinernes president Yasser Arafat ble ikke forgiftet, men led en naturlig død, konkluderer russiske eksperter.

Tirsdasg 9/11 tv-notis 4 Profil NRK 1
Ramallah 22.9.2002
Yassir Arafat i hovadkvarteret i Ramallah.

Foto:Hans Arne Vedlog/Dagbladet
Tirsdasg 9/11 tv-notis 4 Profil NRK 1 Ramallah 22.9.2002 Yassir Arafat i hovadkvarteret i Ramallah. Foto:Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De russiske patologene har gransket prøver som ble tatt av PLO-lederens levninger etter at graven ble gjenåpnet i november 2012.

Konklusjonen de trekker er i samsvar med det franske eksperter tidligere har kommet fram til, etter å ha analysert de samme prøvene.

- Vi er nå ferdig med alle undersøkelser. Denne personen døde av naturlige årsaker og ikke av radioaktiv stråling, sier lederen for Russlands medisinsk-biologiske byrå (FMBA), Vladimir Uiba, til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Sveitsiske patologer har også gransket de samme prøvene, men konkluderer i sin rapport med at det ble funnet «uventet høye verdier» av det radioaktive stoffet polonium-210 i prøvene.

«Prøvene som ble tatt av levningene av den palestinske lederen i fjor, støtter opp under påstanden om at han døde som følge av å ha blitt forgiftet med polonium-210», står det å lese i den 108 sider lange sveitsiske rapporten.

(NTB)