Russiske fly kom inn over Østersjøen i dag: Både svenske jagere og NATO på vingene

Svenske fly og NATO skal ha reagert omtrent samtidig.

OVER ØSTERSJØEN:  To russiske fly kom i dag inn over Østersjøen. I september krenket russiske fly svensk luftrom, ifølge den svenske avisa Expressen. Bildet viser en SU-27, slik som i dag ble observert. Bildet har ikke sammenheng med dagens episode. Foto: NTB Scanpix
OVER ØSTERSJØEN: To russiske fly kom i dag inn over Østersjøen. I september krenket russiske fly svensk luftrom, ifølge den svenske avisa Expressen. Bildet viser en SU-27, slik som i dag ble observert. Bildet har ikke sammenheng med dagens episode. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et svensk jagerfly brøt i formiddag lydmuren over Öland i Østersjøen, og forårsaket et smell så kraftig at hus på bakken begynte å riste, skriver Expressen. 

Det svenske forsvaret er tilbakeholdne med informasjon, men bekrefter hendelsen overfor Dagbladet: 

- Jeg kan bekrefte at et svensk fly ble sendt på vingene mot Østersjøen mot internasjonal sone, og at dette ikke var en øvelse, sier pressesekretær Jesper Tengroth. 

Han beskriver oppdaget som et observasjonsoppdrag, og bekrefter overfor Dagbladet at russiske fly ikke har krenket svensk luftrom.

  NATO-fly på vingene På Twitter skriver den latviske Forsvaret at russiske krigsfly befant seg over Østersjøen dag. Videre fremkommer det at NATO-fly gikk opp for å identifisere minst to russiske fly. Disse av typen SU-27. 

Hendelsene skal ifølge Expressen «etter alt å dømme» ha skjedd rundt den samme tiden. 

- Vi kan ikke gå ut med informasjon om det har vært en sammenheng mellom episodene, sier Tengroth til Dagbladet. 

Ifølge Expressen skal det imidlertid være sammenheng mellom hendelsene, ifølge en forsvarskilde de har vært i kontakt med. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer