Russiske horer kan utvises

Brysomme utlendinger som forstyrrer ro og orden kan heretter bli vist ut av landet. En ny bestemmelse i utlendingsloven gir adgang til å bortvise utlendinger som er på korttidsbesøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Odd Einar Dørum følger opp tidligere løfter om å slå til mot den russiske prostitusjonen i Finnmark. Regjeringen vedtok i statsråd i dag en ny lov som åpner for bortvisning av utlendinger på korttidsbesøk.

Pøbler og horer

Bestemmelsen vil også vil bli brukt mot fotballpøbler fra utlandet og folk som selger alkohol ulovlig, hevder Justisdepartementet. Men det hersker liten tvil om at bestemmelsen først og fremst er myntet på den russiske prostitusjonstrafikken i Finnmark.

Bortvisning kan enten skje ved innreise, altså ved mistanke om prostitusjon, eller seinere når det blir klart hva hensikten med beøket er.

Glade

Tana kommune er fornøyd med et nytt våpen i kampen mot russiske prostituerte som har operert helt åpenlyst i kommunen uten at de lokale myndigheter har kunnet gripe inn, ifølge NTB. Vareordføreren Ingrid Smuk Rolstad tror at den russiske prostistusjonen ikke lenger skjer åpenlyst.