Russiske jagerfly lager kaos i Nordsjøen

Uvanlig militærøvelse med hangarskip like ved norske oljeinstallasjoner får omfattende konsekvenser. Helikoptertrafikk stanset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder av øvelsen? Send mms til Dagbladet på 2400 eller epost til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Det pågår nå en svært nærgående militærøvelse like ved norske oljeinstallasjoner i Nordsjøen.

De russiske fartøyene er i internasjonalt farvann, men bevegelsene deres skaper likevel betydelige problemer for oljeselskapene og norske luftfartsmyndigheter.

Flere helikoptre fra Norsk Helikopter og andre selskaper som frakter mannskap og forsynigner til  plattformer og rigger, var i formiddag i lufta da de helt uventet ble bedt om å snu og returnere til fastlandet.

Oppdaget jagerfly plutselig

All helikoptertrafikk ved Gullfaks og Statfjord ble da stanset.

- I samarbeid med Forsvaret og helikopteroperatørene anbefalte vi å instille trafikken. Aktiviteten fra de russiske flyene har vært så stor at det ikke er forsvarlig å fortsette, sier Stein Løken Clason i Avinor.

Han har ansvaret for offshore-trafikken ved Stavanger kontrollsentral.

- Fartøyene fra den russiske Nordflåten har nå lagt seg vest av Bergen ved norsk sokkel. I går begynte vi å få meldinger fra norske helikoptre som så jagerfly rundt seg og under seg, noe de ikke er spesielt glade for. De frakter mange passasjerer, sier Carlson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer