Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russiske journalister reddet fra «snøfengsel»

Seks TV-kanaler skulle lage reportasje om snøværet som hindrer motorveien mellom Russland og Sør-Ossetia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En gruppe russiske journalister har blitt reddet fra fra fjellene i Nord-Kaukasus, etter at de hadde blitt sperret inne etter et snøskred.

Nyhetsreportere og kamerateam for seks russiske TV-kanaler ble sperret inne tirsdag, melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Journalistene skal ha laget reportasjer om redningsarbeidernes arbeid i å rydde opp deler av den trans-kaukasiske motorveien, som har blitt blokkert med en rekke snøskred.

- Etter at redningsarbeiderne hadde jobbet i flere timer, klarte dem å rydde unna en smal vei i snøen, slik at journalistene fikk en vei ut av snøfella, sier talsperson Yulia Starchenko for AMK i den russiske republikken Sør-Ossetia.

Redningsarbeiderne måtte ifølge Ria Novosti lage en tunell gjennom 200 meter snø, som er sju meter i høyden, for å få tak i journalistene.

Et kraftig snøfall i området de siste dagene har forårsaket en rekke snøskred, som forstyrrer trafikken langs den trans-kaukasiske motorveien. Motorveien er den eneste veien som knytter Russland og Sør-Ossetia sammen.