BOMBER SYRIA: Dette bildet, offentliggjort av det russiske forsvasdepartementet, skal vise et russisk bombefly som utfører luftangrep mot opprørere i Syria. Foto: AFP
BOMBER SYRIA: Dette bildet, offentliggjort av det russiske forsvasdepartementet, skal vise et russisk bombefly som utfører luftangrep mot opprørere i Syria. Foto: AFPVis mer

Russiske kampfly bomber syriske IS-stillinger fra Iran for første gang

Samordnet bombing av IS-stillinger og jihadistgruppe. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske kampfly tok tirsdag av fra en flybase i Iran og gjennomførte angrep mot militante opprørere i Syria, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

I en kunngjøring heter det at to ulike kategorier bombefly tok av fra flybasen i Hamedan og gjennomførte samordnet bombing av IS-stillinger og jihadistgruppa som tidligere het Jabhat al-Nusra i utkanten av Aleppo, i Idlib og i Deir al-Zor-provinsen.

Jabhat al-Nusra brøt i juli med al-Qaida og tok navnet Jabhat Fateh al-Sham for å beskytte seg mot amerikanske og russiske luftangrep ettersom de moderate gruppene omfattes av våpenhvilen fra tidligere i år.

Ifølge Reuters skal det være første gang Russland går til angrep mot syriske mål fra Iran siden de i september i fjor gikk ut og sa at de ville støtte Syrias president Bashar al-Assad i borgerkrigen som herjer landet.

Nyhetsbyrået skriver at det ene bombeflyet som brukes, Tupolev-22M3, ble sendt fra basen i Iran fordi flyene er for store til at de kan lagres i Russlands egen flybase i Syria.

Søndag skal russiske bombefly ha ødelagt våpen som tilhører IS i Deir al-Zor-provinsen, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Syrian Observatory for Human Rights skriver at IS kontrollerer store deler av området, som også er en av provisene med mest olje.