CUBA I DAG: Russiske krigsskip ankommer Havana på sitt første besøk til Cuba siden den kalde krigen. Foto: REUTERS/Claudia Daut/SCANPIX
CUBA I DAG: Russiske krigsskip ankommer Havana på sitt første besøk til Cuba siden den kalde krigen. Foto: REUTERS/Claudia Daut/SCANPIXVis mer

Russiske krigsskip viste styrke på Cuba

Første gang siden den kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En russisk krigsflåte ankom fredag Cuba på sitt første besøk til landet siden den kalde krigen.

Flåten, anført av jageren Admiral Tsjabanenko, ankom Havana i morgentimene fredag, på sin ferd gjennom Latin-Amerika. Krigsskipene har allerede besøkt Venezuela og Nicaragua og passert gjennom Panama-kanalen for første gang siden andre verdenskrig.

Ikke siden 1991, da Sovjetunionen ble oppløst, har russiske krigsskip vært på Cuba, som i over 30 år hadde Sovjetunionen som sin nærmeste allierte.

Amerikanske tjenestemenn sier at de ikke opplever den russiske flåten som en militær trussel, men at de følger godt med på situasjonen.

Besøket skjer samtidig som USA og Russland er midt i en politisk krangel om det omstridte amerikanske rakettskjoldet i Tsjekkia og Polen. Krangelen har fått flere analytikere til å begynne å snakke om muligheten for en ny kald krig, skriver AFP.


NTB