Russiske kvinner bortvist etter prostitusjonsaksjon

Sju russiske kvinner ble i natt bortvist fra Norge, etter en politiaksjon mot prostitusjonsmiljøet i Tana i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av kvinnene ble bortvist etter utlendingsloven for å ha tilbudt seksuelle tjenester uten å ha arbeidstillatelse. Salg og kjøp av seksuelle tjenester er ikke forbudt. Det er første gang denne lovhjemmelen i utlendingsloven brukes mot prostituerte, opplyser politiinspektør Christine Fossen Gangåssæter ved Vadsø politidistrikt til NTB.

I tillegg til de tre som ble bortvist for å ha tilbudt seksuelle tjenester mot betaling, ble fire russiske kvinner bøtelagt for ulovlig salg av medbrakt russisk alkohol. De fikk bøter på 500 kroner hver, som ble vedtatt og betalt på stedet.

Alle sju kvinnene ble bortvist fra landet, noe som innebærer en kortere utestenging fra riket enn en utvisning.

Russisk reiseselskap

Hver torsdag kommer mellom 25 og 30 kvinner fra Murmansk med buss til Tana og hentes igjen søndag kveld av et russisk reiseselskap. Politiet mener å vite at det foregår både prostitusjon og ulovlig salg av alkohol, knyttet til campinghytter og et gjestgiveri i Skippagurra.

Seks politifolk fra Tana og Vadsø oppsøkte i natt utesteder og miljøet rundt Skippagurra, uten å gi seg til kjenne som politifolk. De observerte ulovlig spritomsetning og tilbud om sex mot penger. Ifølge politiinspektør Fossen Gangåssæter i Vadsø var politifolkene i aksjonen nøye med ikke å framprovosere kriminelle handlinger.