Det siste året, siden Russland gikk til fullskala invasjon av Ukraina, har Argentina opplevd en kraftig vekst i russisk «fødselsturisme».
Det melder The Guardian.
Avisa får opplyst av den russiske ambassaden i Argentina at mellom 2000 og 2500 russere har flyttet til Argentina det siste året.
Ifølge Georgy Polin, leder for ambassadens konsulære avdeling, er mange av dem russiske kvinner, som planlegger å føde i landet.
- Neste år kan tallet øke til 10 000, sier han.

Kritikken hagler: - Ble advart
- Vil åpne mange dører
Argentina har ikke krav om visum for russiske statsborgere.
Det skal derfor ha blitt en yndet destinasjon for russiske familier som ønsker å sikre sine kommende barn et annet statsborgerskap.
- Jeg fant ut at jeg var gravid kort tid etter at krigen i Ukraina startet. Da vi så at grensene begynte å stenges rundt oss, visste vi at vi måtte finne et sted å dra. Et argentinsk pass vil åpne mange dører for barnet mitt, sier Polina Tsjerepovitskaja til The Guardian.
Hun og ektemannen befinner seg begge i Buenos Aires, der hun nylig fødte en datter. Planen deres er å bli værende og søke om argentinske statsborgerskap også for seg selv.
Flere selskaper som tilbyr bistand til russiske familier som ønsker det samme, melder om stor etterspørsel.
- Alle ser etter en vei ut. Ved å gi mitt barn et argentinsk pass, gir jeg ham frihet, sier Eva Pekurova, som driver en slik virksomhet, og som selv fødte et barn i Buenos Aires fjor.
Å få innvilget argentinske statsborgerskap, som foreldre til et argentinskfødt barn, beskrives som en relativt knirkefri affære.
Flykter i hopetall
Unge russere, spesielt de som jobber i IT-sektoren, har flyktet landet i hopetall siden krigens start.
Etter at president Vladimir Putin i september annonserte en delvis mobilisering av befolkningen, eskalerte utviklingen.
- Opptil 10 prosent av ansatte i IT-selskaper har forlatt landet og har ikke kommet tilbake. Totalt oppholder rundt 100.000 russiske IT-spesialister seg i utlandet, uttalte Maksut Sjadayev, minister for digital utvikling, i desember.
Hvor mange det er snakk om er vanskelig å tallfeste. Flere medier meldte i oktober at opptil 700 000 kan ha krysset de russiske grensene siden mobiliseringen ble annonsert, noe Kreml benektet.
Skjerpede visumregler har gjort det vanskelig å komme inn i EU-landene. Mange har derfor reist til naboland som Kazakhstan, Georgia og Tyrkia, samt til Latin-Amerika.