Russiske myndigheter tar flammende oppgjør med Norge

- En litt aggressiv invitasjon til ny og forbedret dialog, mener Russlands-ekspert Lars Rowe. 

AMBASSADEN: Den russiske ambassaden i Oslo tar et flammende oppgjør med Norge. Foto: Dagbladet
AMBASSADEN: Den russiske ambassaden i Oslo tar et flammende oppgjør med Norge. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russiske ambassaden i Norge tar et flammende oppgjør med Norge i et brev sendt til norske journalister.

Brevet er en kommentar på situasjonen i det bilaterale forholdet mellom de to landene, og tar blant annet for seg Norges sanksjoner mot Russland, og visumnekten til stortingsrepresentantene Trine Skei Grande og Bård Vegar Solhjell.

De omtaler forholdet mellom Norge og Russland som uholdbart.

- Vi skal ikke påtvinge partnerskap med oss, skriver ambassaden.

I brevet beskriver de et samarbeid mellom Norge og Russland der Norge ønsker samarbeid på noen områder men ikke på andre. Russerne etterlyser en mer helhetlig tilnærming.

«Den selektive tilnærmingen som Norge foreslår – «her samarbeider vi, her samarbeider vi ikke» er ikke holdbar. Usaklig og virkelighetsfjern anti-russisk retorikk som brukes av våre norske partnere, det at man ignorerer våre interesser uunngåelig får konsekvenser for alle samarbeidsområder, står i motstrid til behovene for å skape et klima for forholdet som er nødvendig for å fremme en positiv agenda i bilaterale saker. Vårt samarbeid kan ikke hvile bare på områdene som den norske part stadig nevner som fiskerispørsmål, miljøvern, kjerne- og strålingssikkerhet, søk og redning. Selvfølgelig fortjener det mer», skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer