Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russiske nasjonalister dømt

Dømt til fem års fengsel for å ha okkupert regjeringskontorer i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju medlemmer av det russiske nasjonalistpartiet NBP er dømt til fem års fengsel for å ha okkupert regjeringskontorer i Moskva. De sju var med i en gruppe på rundt 20 personer som okkuperte det russiske helse- og sosialdepartementet i august i år.

Nasjonalistene, som er medlemmer av «Russlands nasjonale bolsjevikparti,» protesterte mot planlagte sosialreformer, melder nyhetsbyrået Ria-Novosti.

Reformene fratok millioner av russere betydelige sosiale fordeler de hadde hatt fra sovjettiden. Blant dem som tapte på reformene, var mange krigsveteraner. Krigsveteranene har kjørt gratis tog og metro, fått fri helsetjeneste og billig telefon. Godene ble erstattet med månedlig støtte til dem som trenger det mest.

Nasjonalistene barrikaderte seg i en fløy av bygningen og sendte kinaputter - og et portrett av president Vladimir Putin - ut av vinduet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media