Russiske offiserer kritiserer taktikken i Tsjetsjenia

Russiske offiserer i Tsjetsjenia har for første gang innrømmet at de har hatt store tap og sagt at den forsiktige russiske taktikken vil føre til en langvarig krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi lider store tap, fordi artilleriet ikke gir oss nok støtte. Vi har bedt dem artilleriavdelingene om å ødelegge bygninger der snikskytterne skjuler seg, men dette er ikke blitt gjort, sa en gruppe offiserer i infanteristyrkene mandag. Disse eliteavdelingene fra innenriksdepartementets styrker har ledet den 10 dager lange offensiven mot den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj.

- Det er derfor vi mister menn, sa en offiser i innenriksdepartementets infanteri.

Offiserene bekreftet opplysninger om at 50 russiske soldater var blitt drept de siste 48 timene og at over 100 andre var såret.

- Umulig taktikk

De fleste av offiserene sier at de er kritiske til den russiske taktikken, som går ut på å sende fram bare mindre eliteavdelinger inn i bebyggelsen og holde tilbake stridsvogner og panserkjøretøyer bak linjene.

- Det er ikke mulig å ta Groznyj på denne måten. Vi trenger mer angrepsstyrker. Hvis den regulære hæren ikke blir mer aktiv, risikerer vi at operasjonen vil pågå i månedsvis, sier en av offiserene.

ntb