Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russiske OL-motstander fengslet. Grunnen: Bannet offentlig

- Dette viser at Putin fortsetter trakasseringen.

 RYDDER OPP:  Om fire dager starter OL i Sotsji. Da vil Vladimir Putin at ting skal være på stell i den russiske OL-byen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / NTB Scanpix
RYDDER OPP: Om fire dager starter OL i Sotsji. Da vil Vladimir Putin at ting skal være på stell i den russiske OL-byen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol har fengslet en russisk miljøaktivist og OL-kritiker i 15 dager med den begrunnelsen at han har bannet på offentlig sted.

Den fengslede er geologen Jevgenij Vitisjko, som er tilknyttet gruppen Miljøovervåking i Nord-Kaukasus. Han har vært en av de skarpeste kritikerne av miljøskadene som OL i Sotsji har forårsaket og vil forårsake.

Mandagens arrest er blitt begrunnet med at han angivelig bannet på en bussholdeplass i Tuapse utenfor Sotsji.

Miljøorganisasjonen Bellona er godt kjent med den arresterte og hans arbeid.

- Dette viser at Putin fortsetter trakasseringen av miljøaktivister for å hindre at et internasjonalt pressekorps som nå befinner seg i byen, skal få informasjon om hva som foregår bak kulissene, sier Nils Bøhmer, daglig leder i Bellona, i en pressemelding.

Jevgenij Vitisjko venter fra før på resultatet av anken av en annen dom. Der er han dømt til tre års straffarbeid for påstått vandalisme

Den gangen protesterte han og noen få andre mot byggingen av store ferieboliger for den russiske eliten i et vernet område, i forkant av årets OL i år.

Den gang ble han stilt for retten for ødeleggelse på eiendom etter en rolig protest der 12 mennesker deltok, ifølge Bellona.

(NTB)


Hele Norges coronakart