Russiske opplysninger kan hjelpe Maria Amelie

Bekrefter historien foreldrene har gitt til UDI og UNE.

KAN HJELPE: De nye opplysningene er hentet fra en russisk journalist sin blogg. Nå håper advokat Brynjulf Risnes at de kan hjelpe saken til Maria Amelie.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
KAN HJELPE: De nye opplysningene er hentet fra en russisk journalist sin blogg. Nå håper advokat Brynjulf Risnes at de kan hjelpe saken til Maria Amelie. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innholdet i bloggen til en russisk journalist ble fakset til UDI i dag. Kan få betydning for saken til Maria Amelie.

Journalist-blogg Det er bloggen til journalist Madina Sageeva, som jobber i det russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS, som nå kan få betydning for Maria Amelies sak i Norge, mener Risnes.

- Opplysningene i bloggen bekrefter langt på vei historien som Maria Amelies foreldre har forsøkt å fortelle UDI og UNE gjentatte ganger, sier Risnes til NTB.

I bloggen skriver blant annet Sageeva, ifølge Risnes, er det er kjent at familien var innblandet i en stor konflikt i hjembyen Vladikavkaz, og at noen der skal ha ment at familien skyldte dem store pengesummer.

Bekrefter historien Det blir også beskrevet at farens bror, Kaurbek Salamov, en berømt kirurg og professor i Moskva, ifølge Aftenposten, skal ha blitt forfulgt og plaget i etterkant av at Maria Amelie og foreldrene flyktet fra Russland i 2000.

Det beskrives også at familien hadde kontakter på høyt nivå, en nær slektning av familien er gift med Jevgenij Sjaposjnikov, den siste forsvarsministeren i Sovjetunionen.

(NTB)