AVSLØRTE DRAPENE: Russlands president Dmitrij Medvedev (t.v.) møtte lørdag FSB-sjefen Aleksandr Bortnikov, som fortalte om en militæraksjon mot opprørere i Ingusjetia tidligere i mars. Foto: REUTERS / Dmitrij Astakhov / SCANPIX
AVSLØRTE DRAPENE: Russlands president Dmitrij Medvedev (t.v.) møtte lørdag FSB-sjefen Aleksandr Bortnikov, som fortalte om en militæraksjon mot opprørere i Ingusjetia tidligere i mars. Foto: REUTERS / Dmitrij Astakhov / SCANPIXVis mer

Russiske soldater drepte åtte opprørere

En av de drepte skal være geriljalederen Aleksandr Tikhomirov. Ti andre ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Russiske soldater drepte åtte angivelige opprørere og pågrep ti i en aksjon i Ingusjetia tidligere i mars, ifølge sikkerhetstjenesten FSB.

Aksjonen fant sted fra 2. til 3. mars i en landsby ved Nazran i Ingusjetia, sa FSB-sjef Aleksandr Bortnikov til president Dmitrij Medvedev i en TV-overført samtale lørdag.

En av de drepte er ifølge FSB den angivelige geriljalederen Aleksandr Tikhomirov, som skal være en av den tsjetsjenske separatisten Doku Umarovs medarbeidere.

Umarov har tatt på seg ansvaret for angrepet på Nevskij-ekspressen i november i fjor som kostet 28 mennesker livet. Et bombeangrep mot den samme jernbanelinjen såret 60 personer i 2007.

- Bevis knyttet til togangrepet som ble gjennomført av denne opprørsgruppen i november, ble funnet der operasjonen fant sted, sa Bortnikov lørdag. (NTB)