Russiske soldater i Kosovo

En russisk fortropp har landet i Kosovo for å forberede den russiske innsatsen i KFOR-styrken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortroppen landet på flyplassen i Pristina klokka 13.25 norsk tid. Her skal de slutte seg til de 200 russiske fallskjermsoldatene som for to uker siden overrasket Vesten ved å ta kontroll over flyplassen.

Fortroppen består av teknisk personell, og oppgaven deres er å sette i stand Slatina-flyplassen.

Neste kontingent med russiske soldater skal etter planen reise til Kosovo mandag.

Vanskelig

Den russiske generalen Georgij Sjpak innrømte i dag at forholdet mellom de russiske soldatene og kosovoalbanerne vil bli vanskelig, og han sa at russerne vil gå kraftig til motmæle hvis Kosovos frigjøringshær (UCK) angriper dem.

- På lik linje med de andre kontingentene har vi rett til å bruke våpen i selvforsvar hvis vi blir angrepet. Hvis det skjer vil vi bruke alle tilgjengelig midler, sa han til en russisk radiostasjon.

UCK har tidligere sagt at de ser på russerne som fiender, og som svar har russerne krevd en rask avvæpning av geriljaen.

Russland tok serbernes side under NATO-bombingen, og landet beskyldte kosovoalbanerne for å ville bryte løs fra Den jugoslaviske føderasjonen.

Russiske soldater skal operere sammen med NATO-soldater i de amerikanske, franske og tyske sektorene.

I formiddag oppsto det ifølge CNN gnisninger mellom den britiske troppen og de russiske fallskjermhopperne som alt er i landet.

(Dagbladet:på nettet og NTB-AFP)