- Russiske soldater løsnet skudd nær statsledere

Sier georgiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske soldater åpnet søndag ild i nærheten av bilkolonnen til Georgias president Mikhail Saakasjvili og Polens president Lech Kaczynski, melder georgiske myndigheter.

- Presidentene var på vei til en veisperring nær Akhalgori da russerne begynte å skyte. Presidentene forlot stedet umiddelbart. Ingen ble såret, sier den georgiske presidentens talskvinne Nato Partskhaladze.

Skuddene skal ha blitt løsnet av soldatene som holdt vakt ved veisperringen. Den ligger på grensa mellom Georgia og utbryterregionen Sør-Ossetia.

Det er uklart om det ble skutt mot bilkolonnen eller i en annen retning. De russiske styrkene i Sør-Ossetia sier det ikke ble løsnet skudd mot presidentenes bilkolonne, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

- Påstandene om at russiske styrker var innblandet i skyting mot bilkolonnen, stemmer ikke overens med virkeligheten, sier en tjenestemann ved de russiske styrkenes hovedkvarter i Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali.

En person som reiste sammen med de to presidentene, sier til nyhetsbyrået Reuters at det ble løsnet varselskudd da bilkolonnen var mindre enn 30 meter fra grensa mellom Georgia og Sør-Ossetia.

(NTB)