Russiske soldater tar Greenpeace-skip i Arktis

Væpnede russiske spesialstyrker har tatt Greenpeace-skipet Arctic Sunrise, opplyser miljøgruppen.

- BEVÆÅNET MED MASINPISTOLER: - Folk bevæpnet med maskinpistoler har klatret ned på Greenpeace-isbryteren Arctic Sunrise i tau fra et helikopter, sier gruppen i en pressemelding. Foto: AP/WILL ROSE/NTB SCANPIX
- BEVÆÅNET MED MASINPISTOLER: - Folk bevæpnet med maskinpistoler har klatret ned på Greenpeace-isbryteren Arctic Sunrise i tau fra et helikopter, sier gruppen i en pressemelding. Foto: AP/WILL ROSE/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet, en isbryter, er i Arktis for å protestere mot prøveboring som den russiske olje- og gassgiganten Gazprom har innledet.

- Folk bevæpnet med maskinpistoler har klatret ned på Greenpeace-isbryteren Arctic Sunrise i tau fra et helikopter, sier gruppen i en pressemelding.

På Twitter sier aktivistene at mennene, som de mener er fra den russiske kystvakten, «er om bord med skytevåpen. De bryter seg inn i kommandorommet nå,» heter det.

De fleste fra mannskapet på skipet er beordret opp på øverste dekk med våpen pekende mot seg, tilføyer Greenpeace på sin russiske Twitter-blogg.

To aktivister er pågrepet og holdes på et skip fra kystvakten for andre dag på rad etter at de onsdag prøvde å gå om bord på en oljeplattform. (NTB)