Ukrainsk ordfører:

- Russiske styrker forgiftet av bær

Ordfører i Melitopol, Ivan Fedorov, hevder at russiske styrker er blitt forgiftet etter å ha forsynt seg av «søte bær» nær den okkuperte byen.

OKKUPERT: Bildet viser et jorde i Melitopol og er tatt i løpet av krigen. Det er usikkert hvilke bær de russiske styrkene angivelig skal ha forsynt seg av. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB
OKKUPERT: Bildet viser et jorde i Melitopol og er tatt i løpet av krigen. Det er usikkert hvilke bær de russiske styrkene angivelig skal ha forsynt seg av. Foto: Yuri Kadobnov / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han siteres av en rekke ukrainske medier. Også Sky News har omtalt saken.

Fedorov sier at bærene ble sprayet med kjemikalier av bønder i området, i et komplott mot styrkene. Han hevder at de forårsaket sykdomsspredning hos soldatene som forsynte seg.

Det russiske forsvaret har ikke kommentert påstandene, etter hva Dagbladet kan se.

Fedorov hyller videre den angivelige handlingen til bøndene, og fordømmer tyverier av Russland.

INTERVJU: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier i intervju med BBC at Russland ikke skammer seg over invasjonen av Ukraina. Video: BBC Vis mer

Melitopol, som ligger sørøst i Ukraina, ble raskt okkupert da den russiske invasjonen startet 24. februar. Ordfører Fedorov ble selv bortført av russiske tjenestemenn i mars. En video som ble lagt ut på nett, viste at han ble iført hette og bortført av væpnede menn fra en offentlig bygning.

Han ble imidlertid seinere sluppet fri, i bytte mot ni russiske krigsfanger, opplyste talsperson for Ukrainas presidentkontor, Daria Zarivna, den gang.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer