Russiske transportfly skal ha landet i Simferopol

Ukrainske Pravda melder om at det har landet fem russiske militære transportfly i Simferopol på Krim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEVASTOPOL (Dagbladet): Fem transportfly har akkurat landet på flyplassen i Simferopol fredag ettermiddag, skriver avisa Ukrainske Pravda som har snakket med øyenvitner.

Det skal tidligere ha landet ti russiske helikopter av typen MI-24 på den samme flyplassen. Pansrede russiske kjøretøyer er observert på veien mellom Sevastopol og Simferopol på Krimhaløya fredag ettermiddag av en AP-journalist.

SISTE: Rundt klokken 18.40 fredag kvelde meldte nyhetsbyrået Interfax at flyplassen i Simferopol ikke vil ta mot fly som kommer fra hovedstaden Kiev. Like etterpå melder de at luftrommet over Simferopol nå er stengt. Også flyplassen Belbek utenfor Sevastopol er stengt for sivil trafikk.

Russland er ifølge avtalen med Ukraina om den russiske Svartehavsflåten, som har sitt hovedkvarter i byen Sevastopol, forpliktet seg til å notifisere ukrainske myndigheter om troppeforflytninger. Det er uklart om det er gjort, men fra de nye myndighetene i Kiev kom det tidligere i dag en erklæring om at alle russiske troppeforflyttelser på Krim ville bli sett på som en fientlig handling. Det ble observert et dusin pansrede kjøretøyer langs veien med russiske flagg, og 10 lastebilder med soldater og utstyr, melder AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer