Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland: - Erdogan og hans familie deltar i oljehandel med IS

Nye anklager.

TYRKIAS PRESIDENT: Tayyip Erdogan. Foto: REUTERS / Christian Hartmann / NTB scanpix
TYRKIAS PRESIDENT: Tayyip Erdogan. Foto: REUTERS / Christian Hartmann / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands forsvarsdepartement anklager Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans familie for å være involvert i oljehandelen med IS.

Anklagene kommer etter at Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly, som de mente krysset grensa fra Syria til Tyrkia.

Tyrkia er den største forbrukeren av olje som ekstremistgruppa IS har stjålet i Syria og Irak, hevder russerne.

- Tilgjengelig informasjon viser at det øverste sjikt i landets politiske lederskap, president Erdogan og hans familie, er involvert i denne kriminelle virksomheten, sier viseforsvarsminister Anatolij Antonov til pressen i Moskva onsdag.

Forsvarsdepartementet sier videre at Russlands luftangrep i Syria har bidratt til å nesten halvere den ulovlige omsetningen av olje. Russiske myndigheter sier de kjenner til tre ruter som brukes for å frakte IS-olje til Tyrkia og lover å forsette luftangrepene mot IS' oljeinfrastruktur i Syria.

Antonov viser til satellittbilder som angivelig skal bevise hvordan oljetankere krysser grensa fra det nordlige Syria til Tyrkia. Informasjon som viser hvordan Tyrkia hjelper IS, skal presenteres neste uke, heter det fra forsvarsdepartementet.

Erdogan har avvist alle anklager om at Tyrkia tar i mot olje fra IS, og sagt at han vil gå av hvis det skulle vise seg å stemme.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media