Russland: - Snart enige om Syria-resolusjon

Opplysningen kommer få timer før Sikkerhetsrådet skal stemme over resolusjonen.

KLAR BESKJED: Vladimir Putin er ikke populær i deler av Syria etter at Russland ved to anledninger har lagt ned veto i FN-rådet om å gripe inn i det krigsherjede landet. Til venstre et manipulert bilde av presidenten i Syria Bashar al-Assad. Foto: Reuters
KLAR BESKJED: Vladimir Putin er ikke populær i deler av Syria etter at Russland ved to anledninger har lagt ned veto i FN-rådet om å gripe inn i det krigsherjede landet. Til venstre et manipulert bilde av presidenten i Syria Bashar al-Assad. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmene i FNs sikkerhetsråd er i prinsippet enige om en resolusjon om å sende observatører til Syria, opplyser en russisk diplomatkilde.

Russland har, sammen med Kina, to ganger tidligere stemt mot resolusjonsforslag for Syria, men denne gangen ser det ifølge kilden ut til å bli enighet.

Det russiske utenriksdepartementet oppfordrer samtidig alle parter i konflikten i Syria om å følge spesialutsending Kofi Annans fredsplan «til punkt og prikke».

Dersom resolusjonen blir vedtatt, kan en gruppe på 30 observatører bli sendt til Syria om kort tid for å overvåke at våpenhvilen overholdes. Gruppen vil trolig bli ledet av den norske generalmajoren Robert Mood.

(NTB)