Russland: - Svensk ubåtjakt en komisk tragedie

Russland sier svenskene nå gjør alt de kan for å skjule sin fiasko.

GRUNNLØSE AKSJONER: En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet kaller den svenske ubåtjakten «grunnløs» og «en komisk tragedie». Her inspiserer russlands president Vladimir Putin antiubåt-kampskipet Vice-Admiral Kulakov den 23. september i år. Foto: Mikhail Klimentyev/Reuters/Scanpix
GRUNNLØSE AKSJONER: En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet kaller den svenske ubåtjakten «grunnløs» og «en komisk tragedie». Her inspiserer russlands president Vladimir Putin antiubåt-kampskipet Vice-Admiral Kulakov den 23. september i år. Foto: Mikhail Klimentyev/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland kaller den svenske ubåtjakten «grunnløs» og «en komisk tragedie» og sier den har bidratt til å øke spenningen i regionen.

- Slike helt grunnløse aksjoner fra det svenske forsvaret, basert på en retorikk fra den kalde krigens tidsånd, kommer bare til å føre til en økt spenning i regionen i dag, sa generalmajor Igor Konasjenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, til russiske medier fredag.

Han uttalte seg kort tid etter at det svenske forsvaret kunngjorde at leteoperasjonen var avblåst.

- Til tross for de svenske spekulasjonene om en russisk ubåt i Stockholms skjærgård ser vi nå fram mot en kulminasjon av denne spennende operasjonen, la han til ironisk.

Og generalmajoren fortsatte å harselere med svenskene.

- Sverige jobber etter Napoleons velkjente prinsipp om at man først legger an til bråk og deretter bestemmer seg for hva man skal gjøre. Det er trolig også bakgrunnen for at Sverige nå gjør alt det kan for å skjule sin fiasko, sa Konasjenkov videre og la til at det hele var en «komisk tragedie».
(NTB)