STØTTER ASSAD: Tidligere denne uken truet Syria med å bruke kjemiske våpen hvis andre land blander seg inn i den syriske borgerkrigen.  Her demonstrer syriske flyktninger i Jordan for å vise sin støtte til Bashar al-Assad. Foto: REUTERS/MUHAMMAD HAMED/SCANPIX
STØTTER ASSAD: Tidligere denne uken truet Syria med å bruke kjemiske våpen hvis andre land blander seg inn i den syriske borgerkrigen. Her demonstrer syriske flyktninger i Jordan for å vise sin støtte til Bashar al-Assad. Foto: REUTERS/MUHAMMAD HAMED/SCANPIXVis mer

Russland: - Uakseptabelt å true med kjemiske våpen

Russiske myndigheter sier de har gitt Syria klar beskjed om ikke å true med bruk av kjemiske våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske ambassadøren i Moskva har fått en «ekstremt tydelig» beskjed om at Russland mener denne typen trusler er uakseptable, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Tidligere denne uken truet Syria med å bruke kjemiske våpen hvis andre land blander seg inn i den syriske borgerkrigen.

Utspillet ble møtt med fordømmelser fra mange vestlige land, og Israel uttrykte bekymring for at våpnene kan falle i hendene på opprørsgrupper hvis det syriske regimet faller.

Syrias regjering har imidlertid forsikret at våpnene er godt sikret, ifølge det russiske utenriksdepartementet.

- Vi har fått solide bekreftelser fra Damaskus om at sikkerheten rundt dette våpenlageret er upåklagelig, sa Russlands viseutenriksminister Gennadij Gatilov onsdag.

(NTB)