Kaliningrad

Russland advarer Litauen

Russernes beskjed til Litauen er klar: Opphever de ikke godsforbudet til Kaliningrad umiddelbart, vil ikke Russland nøle med å respondere.

PÅ BESØK: Fra president Vladimir Putin besøk i Kaliningrad i 2019. Foto: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters
PÅ BESØK: Fra president Vladimir Putin besøk i Kaliningrad i 2019. Foto: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russland krever at Litauen umiddelbart opphever importrestriksjoner til den russiske eksklaven Kaliningrad, som ikke har landeforbindelse til resten av Russland. Transport må derfor gå gjennom et av de to EU-landene Polen eller Litauen ved Østersjøen.

Det melder Reuters, som siterer russiske medier.

Det er det russiske utenriksdepartementet som har kommet med kravet mandag. De ber om fri godstransport mellom Kaliningrad og Russland - og advarer om at de vil respondere, om ikke importstansen oppheves umiddelbart.

- Russland forbeholder seg retten til å iverksette tiltak for å beskytte sine nasjonale interesser, heter det i en uttalelse fra en russisk handelsdelegat, Virginija Umbrasene, gjengitt av RIA.

  • Les også: Lederen» for Litauens fremmedkrigere:- Vil bekjempe «Kreml-orkene

Litauske myndigheter har så langt stanset importvarer som er EU-sanksjonert på vei til russiske Kaliningrad, skriver Reuters. Det har ført til stans i jernbaneruten mellom det russiske fastlandet og eksklaven ved Østersjøen.

Blant varene som har blitt stanset, er det kull, metaller og byggematerialer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer