Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland advarer USA mot å angripe Irak

Moskva (NTB-Reuters): Russlands forsvarsminister Igor Sergejev uttrykker tvil om hvorvidt USA har tenkt gjennom konsekvensene av et militært angrep mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergejev kom med uttalelsen til sin amerikanske kollega William Cohen, som drøftet Irak-krisen med den russiske ledelsen i Moskva torsdag. - Jeg vil gjerne formidle vår dype bekymring for de mulige følgene for russisk-amerikanske forbindelser på den militære sektor, særlig hvis det blir satt i verk militære aksjoner, sa Sergejev.

  Advarselen ble overhørt av journalister som følger Cohen i Moskva.

- Farlige konsekvenser

USA har truet med å rette flyangrep mot mål i Irak, hvis Saddam Hussein ikke retter seg etter Sikkerhetsrådet resolusjoner om våpeninspeksjon. Russland har frarådet militære operasjoner, og president Boris Jeltsin har sagt at militære operasjoner mot Irak kan utløse en ny verdenskrig.

  - Er USA forberedt på de mulige konsekvensene? Kan den kompromissløse og tøffe holdningen til USA overfor Irak forsterke stabiliteten og sikkerheten i verden, spurte Sergejev mens han satt ansikt til ansikt med Cohen i det russiske forsvarsdepartementet.

  Spørsmålene kom brått på den amerikanske forsvarsministeren. - Det er berettiget å stille et slikt spørsmål ved de mulige konsekvensene av å handle militært, sa Cohen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!