Russland advarer USA mot å trappe opp støtten til Syria-opprørere

Frykter våpnene havner hos terrorister.

ALVORSORD: Russland advarer USA mot å gi trappe opp støtten til syriske opprørere. Arkivfoto: AFP / NTB scanpix
ALVORSORD: Russland advarer USA mot å gi trappe opp støtten til syriske opprørere. Arkivfoto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland advarer USA mot å gi trappe opp støtten til syriske opprørere.

USAs president Barack Obama ba i forrige uke Kongressen om 500 millioner dollar - om lag 3 milliarder kroner - til å utstyre og trene moderate opprørere i Syria.

- Midlene skal gå til klarerte elementer av den væpnede syriske opposisjonen for å hjelpe dem med å forsvare det syriske folk og stabilisere områder under opposisjonens kontroll, het det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Russland advarer imidlertid om at støtten vil kunne styrke også den ytterliggående gruppen ISIL.

- Slik terror- og ekstremistgrupper har sikret sin dominerende rolle blant antiregime-kreftene i Syria, vil de beste våpnene og best trente krigerne havne hos dem, heter i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Men opprørernes bakgrunn kommer til å bli grundig sjekket før de eventuelt mottar utstyr fra USA, påpekes det. Hensikten med en slik kontroll er nettopp å forsøke å forhindre at amerikansk utstyr havner i hendene på mer ekstreme opprørere som også kjemper mot Bashar al-Assads regime i Syria.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer