Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland advarer USA mot bruk av militærmakt

USA vil være ansvarlig for all deres «ulovlig militær aktivitet» i Syria, sier russisk FN-ambassadør.

ADVARER: Russland ambassadør til FN, Vasily Nebenzia, sier at all ulovlig militær aktivitet fra USA i Syria vil være deres ansvar. Foto: Hector Retamal/ AFP/ NTB Scanpix
ADVARER: Russland ambassadør til FN, Vasily Nebenzia, sier at all ulovlig militær aktivitet fra USA i Syria vil være deres ansvar. Foto: Hector Retamal/ AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagladet): - Jeg vil igjen bønnfalle dere om å avstå fra planene dere utvikler, sa den russiske FN-ambassadøren, Vasily Nebenzia tirsdag, ifølge BBC.

Oppfordringen til å frastå fra bruk av militær makt i Syria kommer etter at Trump har lovet en mektig reaksjon på angrepet. Trump har avlyst sine andre reiseplaner den kommende uka.

Storbritannia, USA og Frankrike har hatt samtaler i kjølvannet og angrepet, og Theresa May, Donald Trump og Emmanuel Macron har alle uttalt at de som står bak angrepet må blir holdt til ansvar.

Benekter skyld

USA mener president Bashar al-Assads regime står bak angrepet på byen Douma, den siste opprørskontrollerte byen i Syria, i regionen Øst-Ghouta.

Den Russland-støttede syriske regjeringen benekter at de står bak det kjemiske angrepet, som skal ha drept mer enn 70 mennesker.

Et ubekreftet anslag fra hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at over 150 omkom, og kaller angrepet et «folkemord».

Ubesluttsomhet

På tirsdag kom tre mulige resolusjonsforslag på bordet i Sikkerhetsrådet, men alle ble nedstemt.

USAs forslag ble nedstemt av Russlands veto. De to andre forslagene kom fra Russland,

NB! STERKE BILDER: Minst 70 personer er drept etter angrepet i Douma i Øst-Ghouta i Syria, den siste delen som er okkupert av opprørere, ifølge BBC. Hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at antall omkomne er så høyt som 150. Syria nekter for å ha stått bak angrepet. Verken CNN eller Dagbladet kan verifisere innho... Vis mer

Vil sende eksperter

Organisasjonen for forbud av kjemiske våpen varslet tidligere tirsdag at de vil sende eksperter til Douma for å granske om et angrep fant sted der 7. april, etter at både Russland og Syria sa de ville gi ekspertene tilgang til byen.

Russland har imidlertid antydet at dette er unødvendig, ettersom russiske eksperter allerede har vært i Douma og fastslått at de ikke så noen tegn til at det var brukt kjemiske våpen i byen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!