Russland åpnet gasskranene etter seks dager

Europa får gass igjen.

ÅPNET GASSKRANENE: Gassforsyningene til Eurupa gjennom Ukraina er nå åpne igjen. Gassen har nå begynt å strømme fra gasstasjonen i Sudzha, som ligger rett ved den ukrainske grensa.  Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA/SCANPIX
ÅPNET GASSKRANENE: Gassforsyningene til Eurupa gjennom Ukraina er nå åpne igjen. Gassen har nå begynt å strømme fra gasstasjonen i Sudzha, som ligger rett ved den ukrainske grensa. Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Russland gjenopptok tirsdag morgen gassforsyningene til Europa via Ukraina, opplyser Gazprom ifølge NTB. Det europeiske markedet har vært uten russisk gass i seks dager i vinterkulda. Det statseide energiselskapet opplyser at 76 millioner kubikkmeter gass ble pumpet fra anlegg i Sibir tirsdag, i samsvar med en avtale framforhandlet av EU, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Tv-kanalen Vesti 24 har også vist en Gazprom-ansatt som beordrer start i gasspumpingen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kan ta tre dager tilGassleveransene til Europa har vært stanset i nesten en uke fordi Russland har anklaget Ukraina for å stjele gass som var ment for det europeiske markedet. Ukraina har benektet anklagene, og sier Moskva holder europeiske gasskunder som gisler.

Eksperter påpeker imidlertid at det kan ta minst en dag, og kanskje tre dager, før gassen når Europa.Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det ha vært Gazprom-sjef Aleksej Miller som foreslo å slå på gassen klokka åtte norsk tid. Putin svarte da:

- Flott, la oss sette i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer