- Russland avfyrer artilleri mot ukrainske styrker

USA sier de har klare bevis på at russiske styrker har åpnet ild mot Ukraina.

ALVORLIG OPPTRAPPING: Amerikanske myndigheter sier de har klare bevis på at russiske styrker har åpnet artilleri-ild mot Ukraina. Susan Rice (t.h), Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver mener Putin har doblet risikoen. Foto: AFP Photo/Saul Loeb/NTB Scanpix
ALVORLIG OPPTRAPPING: Amerikanske myndigheter sier de har klare bevis på at russiske styrker har åpnet artilleri-ild mot Ukraina. Susan Rice (t.h), Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver mener Putin har doblet risikoen. Foto: AFP Photo/Saul Loeb/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter hevder de har klare bevis på at russiske styrker skyter med artilleri fra Russland mot stillingene til ukrainske regjeringsstyrker, melder nyhetsbyrået AFP.

- Skytingen har pågått i flere dager og innebærer en alvorlig opptrapping av konflikten i det østlige Ukraina, sier Pentagon-talsmann Steven Warren.

Klare for reaksjoner Russland har også planer om å levere utskytingsramper og tyngre og kraftigere raketter til pro-russiske separatister i Ukraina, sier talskvinne Marie Harf ved USAs utenriksdepartement.

Uttalelsene ble fulgt opp av Twitter-meldinger fra Susan Rice, som er president Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver.

- Putin dobler risikoen. Vi fortsetter å se våpen strømme over grensa fra Russland til Ukraina. Russland skyter avfyrer artilleri fra russisk jord og mot Ukraina. Selv om vi foretrekker en diplomatisk løsning, er vi fortsatt klare til å sørge for at dette koster Russland, sier Rice.

Øker militært nærvær Amerikanske myndigheter avviser å avsløre de klare bevisene for at russiske styrker skyter med artilleri eller fortsetter å levere våpen til de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina.

UD-talskvinne Marie Harf sier at bevisene er basert på etterretningsinformasjon, men avviser å legge fram bevisene eller gi mer informasjon.

Samtidig hevder amerikanerne at russerne øker sitt militære nærvær langs grensa, og skal ha rundt 15 000 soldater i nærområdet. De hevder også at militært utstyr jevnlig transporteres til en stor militærbase ved Rostov, som skal brukes som en mellomstasjon før utstyr angivelig blir transportert over grensa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer