Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland avviser anklager om hacking: 
- Vi begynner å bli lei

- Grunnløse påstander. 

HACKING: Både påtroppende president Donald Trump og Vladimir Putins talsmann, Dmitrij Peskov, har ment at Russland ikke står bak hackingen av Demokratenes dataservere. Foto: Ap / Don Emmert Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix
HACKING: Både påtroppende president Donald Trump og Vladimir Putins talsmann, Dmitrij Peskov, har ment at Russland ikke står bak hackingen av Demokratenes dataservere. Foto: Ap / Don Emmert Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland avviser på nytt hacking-anklagene fra USA og kaller dem grunnløse og amatørmessige.

- Dette er grunnløse påstander uten belegg, framsatt på heller amatørmessig og følelsesladd vis, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

- Vi begynner å bli ganske lei av disse anklagene, dette er en heksejakt, legger han til, og er dermed på linje med USAs påtroppende president Donald Trump.

- Politisk heksejakt

Trump hevdet før helgen at påstandene om russisk hacking for å påvirke valgutfallet i USA, var «en politisk heksejakt» for å diskreditere ham selv.

Amerikansk etterretning anklager Russland for å ha stått bak et omfattende cyberangrep for å påvirke valgutfallet i USA, blant annet ved å hacke seg inn i dataserverne til Demokratene og spre kompromitterende opplysninger via varslernettstedet WikiLeaks.

Åpne kilder

For å underbygge påstanden la de amerikanske etterretningsorganisasjonene fredag fram en rapport, som rett nok for det meste bygde på åpne kilder.

Rapporten viste blant annet til den positive omtalen som ble Trump til del i russiske medier, og konkluderte med at dette var ledd i en statlig styrt propagandakampanje som ble ledsaget av en kampanje for å diskreditere demokratenes kandidat Hillary Clinton.

- Ikke en verdensledende etterretningstjeneste verdig, mener Peskov, som understreker at Kreml kategorisk avviser anklagene som settes fram.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling