Russland avviser anklager om hacking: 
- Vi begynner å bli lei

- Grunnløse påstander. 

HACKING: Både påtroppende president Donald Trump og Vladimir Putins talsmann, Dmitrij Peskov, har ment at Russland ikke står bak hackingen av Demokratenes dataservere. Foto: Ap / Don Emmert Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix
HACKING: Både påtroppende president Donald Trump og Vladimir Putins talsmann, Dmitrij Peskov, har ment at Russland ikke står bak hackingen av Demokratenes dataservere. Foto: Ap / Don Emmert Natalia Kolesnikova / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russland avviser på nytt hacking-anklagene fra USA og kaller dem grunnløse og amatørmessige.- Dette er grunnløse påstander uten belegg, framsatt på heller amatørmessig og følelsesladd vis, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

- Vi begynner å bli ganske lei av disse anklagene, dette er en heksejakt, legger han til, og er dermed på linje med USAs påtroppende president Donald Trump.

- Politisk heksejakt

Trump hevdet før helgen at påstandene om russisk hacking for å påvirke valgutfallet i USA, var «en politisk heksejakt» for å diskreditere ham selv.

Amerikansk etterretning anklager Russland for å ha stått bak et omfattende cyberangrep for å påvirke valgutfallet i USA, blant annet ved å hacke seg inn i dataserverne til Demokratene og spre kompromitterende opplysninger via varslernettstedet WikiLeaks.

Åpne kilder

For å underbygge påstanden la de amerikanske etterretningsorganisasjonene fredag fram en rapport, som rett nok for det meste bygde på åpne kilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer