AVVISER TRUMP-KONTAKT: Russlands regjering avviser at russisk etterretning skal ha hatt kontakt med de ansatte rundt Donald Trump i forkant av valget. Foto: Reuters / NTP Scanpix
AVVISER TRUMP-KONTAKT: Russlands regjering avviser at russisk etterretning skal ha hatt kontakt med de ansatte rundt Donald Trump i forkant av valget. Foto: Reuters / NTP ScanpixVis mer

Russland avviser opplysninger om kontakt med Trump-medarbeidere

- Dette er en avisartikkel som ikke er basert på noen fakta, hevder regjeringens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Russland avviser New York Times' opplysninger om kontakten som Donald Trumps medarbeidere angivelig har hatt med russisk etterretning.

- Dette er en avisartikkel som ikke er basert på noen fakta, hevder regjeringens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I en telefonkonferanse med pressefolk onsdag kom han også med en oppfordring om ikke å tro på opplysninger fra anonyme kilder.

Ifølge New York Times var flere av Trumps medarbeidere ofte i kontakt med russiske etterretningsfolk i fjor. Opplysningene stammer fra ikke navngitte kilder i amerikansk politi og etterretning. Innholdet i samtalene mellom Trump-medarbeiderne og russerne er ikke kjent.

En statssekretær i det russiske utenriksdepartementet, Sergej Rjabkov, bekreftet i fjor at det hadde vært kontakt mellom Trumps medarbeidere og russiske tjenestemenn, ifølge New York Times.

Rjabkov kommenterte saken to dager etter presidentvalget i USA. Statssekretærens opplysninger ble tilbakevist av en talsperson for Trump.

(NTB)