Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland avviser opplysninger om kontakt med Trump-medarbeidere

- Dette er en avisartikkel som ikke er basert på noen fakta, hevder regjeringens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

AVVISER TRUMP-KONTAKT: Russlands regjering avviser at russisk etterretning skal ha hatt kontakt med de ansatte rundt Donald Trump i forkant av valget. Foto: Reuters / NTP Scanpix
AVVISER TRUMP-KONTAKT: Russlands regjering avviser at russisk etterretning skal ha hatt kontakt med de ansatte rundt Donald Trump i forkant av valget. Foto: Reuters / NTP Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Russland avviser New York Times' opplysninger om kontakten som Donald Trumps medarbeidere angivelig har hatt med russisk etterretning.

- Dette er en avisartikkel som ikke er basert på noen fakta, hevder regjeringens pressetalsmann Dmitrij Peskov, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I en telefonkonferanse med pressefolk onsdag kom han også med en oppfordring om ikke å tro på opplysninger fra anonyme kilder.

Ifølge New York Times var flere av Trumps medarbeidere ofte i kontakt med russiske etterretningsfolk i fjor. Opplysningene stammer fra ikke navngitte kilder i amerikansk politi og etterretning. Innholdet i samtalene mellom Trump-medarbeiderne og russerne er ikke kjent.

En statssekretær i det russiske utenriksdepartementet, Sergej Rjabkov, bekreftet i fjor at det hadde vært kontakt mellom Trumps medarbeidere og russiske tjenestemenn, ifølge New York Times.

Rjabkov kommenterte saken to dager etter presidentvalget i USA. Statssekretærens opplysninger ble tilbakevist av en talsperson for Trump.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling