<strong>DELTAR IKKE:</strong> Statsminister Erna Solberg har takket nei til å delta under en markering av krigens slutt i Moskva 9. mai. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DELTAR IKKE: Statsminister Erna Solberg har takket nei til å delta under en markering av krigens slutt i Moskva 9. mai. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Russland beklager Solbergs nei til krigsmarkering

Synes det er vanskelig å forstå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russland synes det er vanskelig å forstå at statsminister Erna Solberg (H) ikke vil delta under 70-årsmarkeringen for andre verdenskrigs slutt i Moskva 9. mai.

- Vi beklager at Norges statsminister Erna Solberg har funnet det umulig å akseptere invitasjonen til Moskva, sier presseattaché Andrej Kulikov ved den russiske ambassaden i Oslo til NTB.

Onsdag opplyste Statsministerens kontor til NTB at Solberg hadde bestemt seg for å takke nei til invitasjonen.

- Spørsmålet om eventuell annen norsk deltakelse ved markeringene er fortsatt til vurdering, het det videre.

Verken Tysklands statsminister Angela Merkel eller hennes britiske kollega David Cameron vil være til stede. Det vil derimot Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Kinas president Xi Jinping.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer