Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland bekrefter at bombe rammet russisk fly

Terrorangrep.

FLYVRAK: Dette bildet viser vraket av Metrojet-flyet A321, som styrtet over Sinai-halvøya i Egypt 31. oktober i år. Alle 224 om bord, de fleste av dem russere, døde i styrten. Nå sier russisk sikkerhetstjeneste at en hjemmelaget bombe forårsaket styrten. Foto: EPA/MAXIM GRIGORIEV / NTB Scanpix
FLYVRAK: Dette bildet viser vraket av Metrojet-flyet A321, som styrtet over Sinai-halvøya i Egypt 31. oktober i år. Alle 224 om bord, de fleste av dem russere, døde i styrten. Nå sier russisk sikkerhetstjeneste at en hjemmelaget bombe forårsaket styrten. Foto: EPA/MAXIM GRIGORIEV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den russiske sikkerhetstjenesten FSB bekrefter at ei bombe gikk av i passasjerflyet som styrtet i Egypt, og at det var et terrorangrep.

Sikkerhetsdirektør Aleksander Bortnikov har varslet president Vladimir Putin at spor av eksplosiver er blitt funnet i flyvraket, skriver Russia Today. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Sputnik var det en hjemmelaget bombe tilsvarende ett kilo TNT.

Gigantdusør - Vi lover å finne de ansvarlige i hvert eneste hjørne av verden og straffe dem, sier president Vladimir Putin, ifølge AFP.

UTLOVER DUSØR: Vladimir Putin utlover en dusør på 33 millioner pund for å finne de ansvarlige etter Sinai-styrten. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpix
UTLOVER DUSØR: Vladimir Putin utlover en dusør på 33 millioner pund for å finne de ansvarlige etter Sinai-styrten. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Sky News utlover nå Vladimir Putin en dusør på 33 millioner pund (436 millioner kroner) for å finne de ansvarlige for styrten.

Reuters skriver en drøy time etter uttalelsene fra Putin at to ansatte på flyplassen i Sharm el-Sheikh nå er pågrepet i forbindelse med flystyrten.

I alt er 17 personer innbrakt av politiet, men bare to av dem er mistenkt for å bistått i det som russiske myndigheter nå omtaler som et terrorangrep.

Ifølge BBCs Moskva-korrespondent Steve Rosenberg sier nå Putin at Russland skal intensivere luftangrep i Syria.

Alle 224 om bord på flyet som styrtet over Sinaihalvøya i Egypt 31. oktober i år.

Ikke tidligere konkludert Vestlige etterretningskilder har tidligere uttalt at ei bombe i lasterommet kan ha vært årsaken til at flyet gikk ned, og at terrororganisasjonen IS kan ha stått bak, men ingenting er blitt bekreftet offisielt.

Både Egypt og Russland har tidligere vært forsiktige med å konkludere om flystyrten var et terrorangrep. Egypt har imidlertid tidligere bekreftet at det høres bråk på lydopptaket fra cockpiten - noe som tydet på et terrorangrep.

For to uker siden siterte amerikanske CNN anonyme etterretningskilder i USA på at det er «99,9 prosent sikkert» at det faktisk var ei bombe som var årsaken flight 9268 med 224 personer om bord styrtet.

Dagbladet oppdaterer saken


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling