Russland beleirer georgisk landsby

Bare timer etter at de først trakk seg ut av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av russiske soldater har igjen inntatt en omstridt georgisk landsby nær utbryterområdet Sør-Ossetia, bare timer etter at de først trakk seg ut av byen.

Mellom 500 og 600 russiske soldater gikk lørdag inn i landsbyen Perevi, melder georgisk politi. EUs observatører i området stadfester at «et betydelig antall» russiske soldater har tatt seg inn i landsbyen.

Russerne viste seg fram med kamphelikoptre, pansrede kjøretøy og fallskjermjegere da de inntok landsbyen, sier Sjota Utiasjvili, som er talsmann for innenriksdepartementet i Georgia.

EU-observatørene påpeker at russernes tilstedeværelse i Perevi er uforenlig med våpenhvileavtalen som ble inngått mellom Russland og Georgia i høst. I avtalen har Russland gått med på å trekke seg tilbake fra Georgia bortsett fra utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

Tidligere i høst trakk Russland tilbake mesteparten av sine styrker, men i Perevi, som ligger nær grensa til Sør-Ossetia, ble de værende. Først fredag forlot de russiske soldatene landsbyen, men etter noen timer var de altså tilbake.

Georgisk politi var allerede på plass i Perevi da russerne kom tilbake, og politifolkene ble ifølge georgiske myndigheter tvunget til å forlate landsbyen. En delegasjon EU-ambassadører skal ha blitt nektet adgang til landsbyen.

(NTB)