Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland benekter nestenkollisjon med passasjerfly

- Det var ikke noe grunnlag for en flyulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter avviser at ett av deres spionfly nesten kolliderte med et passasjerfly over Østersjøen fredag.

Det var etter alt å dømme et SAS-fly på vei til Poznan i Polen som var nær ved å kollidere med et russisk militærfly, ifølge Dagens Nyheter.

Flyet SK1755 hadde akkurat tatt av fra Københavns lufthavn Kastrup fredag formiddag før det kort tid etter måtte avbryte oppstigning og svinge unna.

Søndag sier Russlands forsvarsdepartement at unnamanøvreringen var unødvendig. De benekter ikke at flyet deres var i området hvor nestenulykken skal ha skjedd, men de mener distansen mellom flyene var over sikkerhetsdistansen på 70 kilometer.

- Det var ikke noe grunnlag for en flyulykke fredag 12. desember hvor et russisk militærfly fløy i internasjonalt luftrom over Østersjøen, sier forsvarsdepartementets talsmann, generalmajor Igor Konasjenkov, til nyhetsbyrået TASS.

Videre bekrefter talsmannen at flyet fløy uten elektronisk identifikasjon som hadde gjort det synlig på vanlige radarer.

Det var det svenske flyvåpenet som oppdaget flyet, før det varslet flykontrollen sør i Sverige, som videre varslet passasjerflyet om at det etter alt å dømme var på kollisjonskurs.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook