Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland ber britene om beviser etter melding om identifisering av mistenkte i Skripal-saken

Russland ber britiske myndigheter om beviser etter meldinger om at politiet har identifisert russere mistenkt for attentatet mot Sergej Skripal i Salisbury.

BLE FORGIFTET: Den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet i den britiske byen Salisbury i mars. En kilde hevder at politiet tror de har identifisert gjerningspersonene. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
BLE FORGIFTET: Den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet i den britiske byen Salisbury i mars. En kilde hevder at politiet tror de har identifisert gjerningspersonene. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker å høre det fra Scotland Yard eller utenriksdepartementet, sier Russlands ambassadør til Storbritannia, Aleksandr Jakovenko, til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Reaksjonen er den første fra russisk hold etter at det britiske nyhetsbyrået Press Association (PA) siterte en ikke navngitt kilde på at politiet tror de har identifisert personene ansvarlige for attentatet mot Sergej Skripal.

- Etterforskerne tror de har identifisert de som gjennomførte novitsjok-attentatet. De har dobbeltsjekket overvåkingsvideoer med lister over personer som har reist inn i Storbritannia rundt tidspunktet attentatet skjedde. De er sikre på at de mistenkte er russere, sier en kilde med kjennskap til saken til PA.

Mistenker russere

Den tidligere dobbeltagenten og hans datter Julia ble i mars i år forgiftet med nervegassen novitsjok.

Både Skripal og datteren fikk alvorlige skader, men de er nå utskrevet fra sykehus.

Statsminister Theresa May anklaget Russland for å stå bak, og Storbritannia og andre land svarte med å utvise et stort antall russiske diplomater.

- Provokasjon

Russiske myndigheter har hele tiden avvist anklagene. De har også hevdet at andre lands etterretningstjenester kan stå bak attentatet.

- Vi ser på dette som en stor provokasjon, sa Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, tidligere i juli.

I juni ble Charlie Rowley og Dawn Sturgess forgiftet av novitsjok i Amesbury, en by nær Salisbury. Sturgess døde på sykehus av skadene. Etterforskerne jobber med å undersøke om giften er identisk med den som ble brukt mot Skripal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media