RYSTET: Tatjana Petrova Saltikova er rystet av terrorhandlingen som tok livet av minst 35 mennesker på Demodedovo flyplassen i Moskva. Her forran Vår Frelsers katedral. . FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
RYSTET: Tatjana Petrova Saltikova er rystet av terrorhandlingen som tok livet av minst 35 mennesker på Demodedovo flyplassen i Moskva. Her forran Vår Frelsers katedral. . FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADETVis mer

Russland ber for sine døde

President Medvedev krever flysikkerhet som i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): Russlands president Dmitrij Medvedev krevde i går en sikkerhet ved Russlands flyplasser som man har i land som Israel og USA.

Anarkistisk sikkerhet Han filleristet sikkerheten på Domodedova-flyplassen i Moskva der en eller to selvmordsbombere sprengte seg i lufta i går, slik at minst 35 mennesker døde. Medvedev sier at sikkerheten på flyplassen var preget av anarki.

- Folk kunne komme inn på flyplassen fra alle kanter. Kontrollen ved inngangene var i beste fall mangelfull, tordnet Medvedev idag. Han krevde at ansvarlige for sikkerheten må bli stilt til ansver.

40 mennesker er alvorlig, eller livstruende, såret.

Imens er Moskva i sorg. Den russiske hovedstaden er rystet i dag. Gårsdagens terror viser igjen at terroren regelmessig slår til i Moskva.

Sist gang terrorister slo til var da to kvinnelige terrorister slo til i metroen i Moskva i mars i fjor, og 39 mennesker ble drept. Igjen er
terroren tilstedeværende i moskovitters liv.

Ikke aggresjon, men sorg - Vi er her for å be for de døde. Vi er helt ødelagte i sjelen, sier Tatjana Petrovna Saltikova utenfor Vår frelsers katedral i sentrum av Moskva.

Her er hovedsetet til Den russiske kirken, og hovedkirken til Kirill, Patriarken av Moskva og hele Russland.

- De som står bak terroren er verken kristne eller muslimer. De er kriminelle, sier Tatjana Petrovna, som er i kirken sammen med barnebarnet.

Hun sier hun har flere muslimske venner, og tror ikke på noen begynnende sivilisasjonskrig i Russland, slik russiske medier diskuterer i dag.

- Jeg føler ingen aggresjon, bare sorg, sier Tatjana Petrovna på kirketrappa ved katedralen.

Etterforskingen etter terroren har vært forvirrende. Påstander fra etterforskere om at politiet i Moskva har visst om terrortrussler i en uke blir ikke lenger bekreftet av sentrale etterforskere, slik Dagbladet tidligere har skrevet.