Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russland beskylder USA for å ha torturert russer

Krever diplomatisk og medisinsk tilgang til mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland beskylder USA for å ha torturert en russer som sitter fengslet for narkotikasmugling og krever diplomatisk og medisinsk tilgang til mannen.

I en uttalelse sier det russiske utenriksdepartementet at de krever at russiske leger må få undersøke mannen.

Piloten Konstantin Jarosjenko ble i 2011 dømt til 20 års fengsel for å ha sammensverget til å smugle kokain til USA.

Forsvareren hans sier til den russiske TV-kanalen RT at Jarosjenko har symptomer på hjerteinfarkt, men ikke får den hjelpen han trenger i fengselet. Sykdommen knytter han til at mannen angivelig ble torturert etter at han ble pågrepet av amerikanske spesialsoldater i den liberiske hovedstaden Monrovia i 2010.

Den amerikanske ambassaden i Moskva vil ikke kommentere saken fordi myndighetene har taushetsplikt om innsattes helsetilstand.

Russland har bedt om at Jarosjenko blir utlevert fra USA. Russerne sier at de vil sende leger og diplomater til det føderale fengselet i New Jersey der han soner dommen.

«Russland har bedt USA om ikke å legge hindringer i veien for oppdraget, men tilby all mulig assistanse», heter det uttalelsen som ble lagt fram sent fredag kveld.

(NTB)


Hele Norges coronakart