- Russland brukte klasebomber i Georgia

Hevder Human rights watch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har brukt klasebomber under sin militæroperasjon i Georgia, hevder menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW).

HRW mener å kunne dokumentere bruk av klasevåpen i russiske luftangrep mot to byer i Georgia tirsdag.

- Klasebomber dreper vilkårlig, og de fleste land er enige om å forby slike våpen. Russland skulle ikke ha brukt klasevåpen mot byer i Georgia, og nå bør russerne hjelpe til i opprydningsarbeidet for å forhindre at flere mennesker blir drept, sier Marc Garlasco i HRW.

Menneskerettighets- organisasjonen hevder at klasebomber av typen RBK-250 ble sluppet fra russiske militærfly i byene Ruisi og Gori. Minst elleve personer ble drept i de to luftangrepene.

(NTB)

KLASEBOMBE: Ifølge Human Rights Watch er dette en klasebombe av typen RBK-250. Klasebomber er effektive i områder med mange mål, myke som harde, og de flere hundre eller flere små bombene som skytes ut kan ligge på bakken i årevis uten å detonere. Foto: Sergei Grits
KLASEBOMBE: Ifølge Human Rights Watch er dette en klasebombe av typen RBK-250. Klasebomber er effektive i områder med mange mål, myke som harde, og de flere hundre eller flere små bombene som skytes ut kan ligge på bakken i årevis uten å detonere. Foto: Sergei Grits Vis mer
MANGE DØDE: Scener som denne, der en sønn sørger over tapet av sin mor som er drept i kampene, er ikke uvanlig i både Georgia og Sør-Ossetia. Mens de unge flyktet fra byene ble de elder igjen da bombene falt.