Russland: - Danmark blir trukket inn

Den russiske ambassaden i Danmark mener at landet i stigende grad blir trukket inn i konflikten i Ukraina. Dette etter at Danmark donerte våpen til ukrainske styrker.

DONASJON: Danmark har gitt Ukraina 19 Caesar-haubitser, som kan ramme mål på 40 kilometers avstand. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
DONASJON: Danmark har gitt Ukraina 19 Caesar-haubitser, som kan ramme mål på 40 kilometers avstand. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag meldte den danske regjeringen at de skal donere våpen til Ukraina. Det skal være snakk om 19 franskproduserte Caesar-haubitser, som er en form for artillerivåpen for indirekte ild.

Den russiske ambassaden i København mener våpendonasjonen er kynisk og umoralsk, skriver danske BT.

Videre vil donasjonen forsinke og eskalere konflikten, mener ambassaden.

- Vil føre til flere ofre

- Danmark blir i stigende grad trukket inn i konflikten i Ukraina. Troen på at fred kan oppnås gjennom våpenleveranser, er kynisk og umoralsk, skriver den russiske ambassaden i en uttalelse.

Videre påstår de at våpendonasjonen vil føre til nye ofre, da det hevdes at ukrainske styrker bruker artillerisystemene til å ødelegge skoler, sykehus og andre kulturinstitusjoner.

- Dette opplyser de danske mediene og politikerne helst ikke offentligheten om, skriver ambassaden.

Donerte kraftige kanoner

Det var Danmarks forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, som annonserte våpendonasjonen.

- Situasjonen i Ukraina er, som alle vet, grusom. Ukrainerne har tydelig bedt om mer støtte fra den frie verden, herunder også fra Danmark, sier Ellemann-Jensen.

Caesar-haubitsene som er donert, er kraftige kanoner som monteres på pansrede lastebiler. De kan ramme mål på opp til 40 kilometers avstand.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer