<strong>VENNSKAPSÅR:</strong> Et kulturutvekslingsprogram skal ta vennskapsbåndet mellom Russland og Nord Korea «til nye høyder», opplyste utenriksdepartementet i Moskva onsdag. Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet
VENNSKAPSÅR: Et kulturutvekslingsprogram skal ta vennskapsbåndet mellom Russland og Nord Korea «til nye høyder», opplyste utenriksdepartementet i Moskva onsdag. Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet Vis mer

Russland demonstrerer vennskap med Nord-Korea

Russiske myndigheter kunngjør at landet er inne i et «vennskapsår» med det totalitære Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et kulturutvekslingsprogram skal iverksettes med mål om å ta vennskapsbåndet mellom de to landene «til nye høyder», opplyste utenriksdepartementet i Moskva onsdag.

Russlands forhold til Vesten er blitt kraftig forverret det siste året som følge av Moskvas støtte til separatistene i Ukraina, samt annekteringen av Krim-halvøya.

Russerne har allerede varslet at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har takket ja til en invitasjon til Moskva i mai. Der skal han delta i 70-årsmarkeringen av Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland.

Dersom Kim faktisk tar turen vestover, blir det hans første utenlandsreise siden han tok over makten i Pyongyang da faren Kim Jong-il døde i 2011.

Onsdag ble det kjent at Tysklands statsminister dropper å delta i seiersparaden i Moskva 9. mai. Moskva forsøker å styrke båndene til en rekke stater ikke-vestlige, fra Kina til Venezuela, for å ruste en dalende russisk økonomi mot oljeprisfall og sanksjonene som USA og EU har innført.

(NTB)

<strong>NÆRE BÅND:</strong> Russland og Nord Korea har nære relasjoner. Her er den russiske presidenten Vladimir Putin og den nå avdøde nordkoreanske lederen Kim Jon Il fotografert mens de omfavner hverandre. Foto: AP Photo / RIA Novosti
NÆRE BÅND: Russland og Nord Korea har nære relasjoner. Her er den russiske presidenten Vladimir Putin og den nå avdøde nordkoreanske lederen Kim Jon Il fotografert mens de omfavner hverandre. Foto: AP Photo / RIA Novosti Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer