Russland driver omfattende spionasje i Norge: - Har størst skadepotensial

Men det har blitt vanskeligere for spionene å få tilgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PST legger nå fram trusselvurderingen sin for 2016, som tegner et bilde av hvordan utenlandske etterretningstjenester driver omfattende spionasje mot Norge.

- Vi ser en omfattende og aggressiv etterretning fra andre land, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Igjen er det spesielt ett land PST peker på: Russland.

- Kontinuerlig kartlegging Landet som Vladimir Putin styrer med jernhånd, er det landet norsk etterretning mener har størst skadepotensial for norske interesser i år. Russland og Norge har den siste tiden vært i harde forhandlinger om håndteringen av flyktningene på Storskog. Etter et møte i forrige uke og mye politisk rabalder i Norge, ble det klart at Norge igjen får sende asylsøkere tilbake til Russland.

Men samtidig mener vår egen etterretningstjeneste at Russland er et land med både kapasitet og intensjon til å spionere i Norge, og også landet som «har størst skadepotensial for Norge og norske interesser».

- Det foregår en kontinuerlig kartlegging av norske forsvars- og beredskaps- og sikkerhetskapasiteteter, påpeker PST i dagens trusselvurdering. Men det har blitt vanskeligere for spionene å få tilgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer