Russland: Droneangrep mot Moskva

Flere bygninger i den russiske hovedstaden skal tirsdag morgen ha blitt truffet av et droneangrep. Russiske myndigheter anklager ukrainerne for å stå bak, mens ukrainske myndigheter benekter direkte involvering.

Ifølge ordfører Sergej Sobjanin i Moskva er det tirsdag morgen bekreftet mindre skader på flere bygninger i den russiske hovedstaden, etter et droneangrep. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russiske myndigheter melder tirsdag morgen om mindre skader på flere bygninger i den russiske hovedstaden, etter et angivelig droneangrep.

- Så langt har ingen blitt alvorlig skadd, skriver Moskva-ordfører Sergej Sobjanin på Telegram.

Nyhetsbyrået Ria Novosti melder at to boligbygg er truffet, og at én person er skadd. Andre lokale medier melder om at to bygninger blir evakuert etter droneangrep.

Russiske myndigheter hevder også at flere droner på vei mot hovedstaden er skutt ned.

«Terrorangrep»

Russlands undersøkende komité opplyser at de vil etterforske hendelsen.

Det russiske forsvarsdepartementet har imidlertid allerede konkludert. I en uttalelse på Telegram hevder departementet at det er snakk om et «terrorangrep» i regi av ukrainske myndigheter.

De hevder videre at åtte droner var involvert i det angivelige angrepet, og at samtlige er uskadeliggjort. Baza, en Telegram-kanal med koblinger til russiske etterretningstjenester, hevder at mer enn 25 droner var involvert.

Påstandene er ikke bekreftet av ukrainske myndigheter eller uavhengige kilder. Det er fortsatt høyst uklart hva som har skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer