Russland-ekspert: - Krigen er tapt

Russland-ekspert med klar dom.

STORE TAP: Russland og president Vladimir Putin har så langt møtt langt større motstand enn ventet i Ukraina. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB
STORE TAP: Russland og president Vladimir Putin har så langt møtt langt større motstand enn ventet i Ukraina. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 1000 leiligheter og flere skoler ble ødelagt i det russiske rakettangrepet mot Lozova i Kharkiv-regionen fredag. Men til tross for nye angrep, er de russiske framskrittene små i deres invasjon av Ukraina. Nå går journalist og Russland-ekspert Christo Grozev ut med klar beskjed.

- Toppene som er informert, skjønner at krigen er tapt, sier Grozev i et innslag hos Radio Liberty, ifølge Business Insider.

SUPERVÅPEN: Den russiske stridsvognen og supervåpenet med kallenavn «Terminatoren» skal ha ankommet Ukraina. Video: Telegram/@vorposte Vis mer

Kan presses til atomvåpen

Grozev jobber i journalistkollektivet Bellingcat, som blant annet har i oppgave å verifisere fakta i krigen i Ukraina.

Hvis Russland i det hele tatt skal ha en sjanse til å vinne krigen, må president Vladimir Putin behøve full mobilisering, ifølge Grozev, som også avviser at bruk av atomvåpen er et tilbakelagt tema.

- Det finnes dem i Putins indre krets som kanskje vil presse ham til å bruke atomvåpen. Andre vil derimot si at nok er nok, og at de ikke skal kaste bort ytterligere 10 000 av sine soldaters liv, sier Grozev.

SKUTT NED: Videoer publisert på Telegram skal vise ukrainske soldater skyte ned to russiske droner. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Har påført store skader

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, gikk denne uka igjen ut og sa at landets styrker har påført store skader på den russiske hæren, til tross for at havnebyen Mariupol er blitt tatt. Ukraina har brukket den russiske hærens rygg, uttaler Zelenskyj i et intervju med ukrainsk fjernsyn.

- De vil ikke være i stand til å komme seg på beina igjen på noen år, hevder presidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer