Russland er dypt skuffet over Trumps Iran-beslutning

Russland er dypt skuffet over at president Donald Trump velger å trekke USA ut av atomavtalen med Iran.

SKUFFET: I en uttalelse fra Sergej Lavrovs utenriksdepartement heter det at Russland er dypt skuffet over at Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran. Her sammen med president Vladimir Putin. Foto: Sergej Ilnitsky/Pool via REUTERS/NTB Scanpix
SKUFFET: I en uttalelse fra Sergej Lavrovs utenriksdepartement heter det at Russland er dypt skuffet over at Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran. Her sammen med president Vladimir Putin. Foto: Sergej Ilnitsky/Pool via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den russiske reaksjonen kom i form av en uttalelse fra utenriksdepartementet. Her heter det videre at vedtaket er et grovt brudd på internasjonale rettsregler.

- Vi er svært skuffet over at president Donald Trump ensidig nekter å følge forpliktelsene som står nedfelt i den felles handlingsplanen som følger avtalen, heter det i uttalelsen fra det russiske utenriksdepartementet, ifølge NTB.

Det var tirsdag kveld det ble kjent at Donald Trump trekker USA ut av avtalen. Russland er en del av avtalen, sammen med blant annet Kina, Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

Også de andre landene er uenig og uttrykker sin beklagelse av Trumps beslutning-

«Beklager» Trumps beslutning

Det har hele veien vært klart at de andre landene i atomavtalen ikke har vært på linje med Trump, noe som også blir understreket av deres uttalelser i etterkant av avgjørelsen.

Både Tyskland, Frankrike og Storbritannia bruker det diplomatiske uttrykket «beklager» om president Trumps beslutning, skriver NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer