MINST 43 DØDE:  Minst 43 døde etter at ett fly krasjet nordøst for Moskva onsdag ettermiddag. Det gjorde Russland til verdens farligste land å fly i. FOTO: AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRY
MINST 43 DØDE: Minst 43 døde etter at ett fly krasjet nordøst for Moskva onsdag ettermiddag. Det gjorde Russland til verdens farligste land å fly i. FOTO: AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRYVis mer

Russland er verdens farligste sted å fly

Passerte Kongo etter krasjet som drepte minst 43 personer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 43 personer omkom etter at et russisk passasjerfly taff en radiomast, krasjet og tok fyr like etter avgang nordøst for Moskva onsdag. Et av Russlands beste ishockeylag var om bord.  

Krasjet gjorde også at Russland passerte Den demokratiske republikken Kongo på listen over verdens mest farlige steder å reise i 2011. Det melder Moscow Times

Ishocekylaget Lokomotiv var om bord på et Jakovlev Jak-42 passasjerfly på vei til Minsk. Flyet hadde et mannskap på åtte personer og 37 passasjerer. Det var personer fra Canada, Latvia, Hviterussland, Sverige, Slovakia og Tsjekkia om bord.

Hocekylagets ving, Alexander Galimov, og flyverten Alexander Sizov, overlevde krasjet, men skal ha kraftige brannskader.

Beordret på bakken Det europeiske luftsikkerhetsbyrået EASA meldte i 2009 at Jak-flyene var de minst trygge av de 35 russiske flyselskapene som flyr til Europa.
 
Nå har russiske myndigheter beordret alle fly av denne typen på bakken. Det skriver Flight Global.

Dette krasjet er det niende Jak-flyet som har styrtet etter at det kom på markedet i 1980.

Flest drepte Totalt har 121 personer blitt drept i sju flykrasj så langt i år i Russland. I Den demokratiske republikken Kongo har 106 personer omkommet.

Mellom januar og august 2010 ble 108 personer drept i Russland. Dette inkluderer det polske presidentflyet som krasjet og hvor 96 personer døde, deriblant den polske presidenten Lech Kaczy?sk. I orden Russlands føderale flybyrå, Rosaviatsiya, fortalte Itar-Tass at flyet ble godkjent før flygningen, og at alle hovedsystemene var sjekket.

- Det ble ikke funnet noen feil, melder Rosaviatsiya.

Ifølge Rosaviatsiya hadde flyet gyldig flysertifikat, og den siste omfattende sjekken ble utført 16. august i Kazan i Russland.

Flyet ble laget i 1993, og skal ha flydd 6233 timer og landet 2997 ganger. Det finnes 63 fly av denne typen i dag.

Den russiske presidenten, Dmitry Medvedev, vil besøke stedet hvor flyet krasjet torsdag.