Russland flytter store styrker mot grensa til Ukraina

Tankser, rakettutskytningsramper og soldater strømmer mot grenseområdene mot Ukraina. Samtidig gjør Vladimir Putin det ulovlig å omtale militære dødsfall.

TANKSTOG: Tanks på et godstog ruller inn i den russiske byen Matveev Kurgan, rundt 20 kilometer fra grensa til Ukraina tirsdag. Ifølge Reuters har store russiske militærstyrker ankommet grenseregionen denne uka. Foto: REUTERS/Maria Tsvetkova
TANKSTOG: Tanks på et godstog ruller inn i den russiske byen Matveev Kurgan, rundt 20 kilometer fra grensa til Ukraina tirsdag. Ifølge Reuters har store russiske militærstyrker ankommet grenseregionen denne uka. Foto: REUTERS/Maria Tsvetkova Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Store styrkeoppbygninger på den russiske siden av grensa mot Ukraina skaper bekymring for at en russisk invasjon av det krigsherjede Øst-Ukraina er under oppseiling.

Reuters publiserte onsdag en rekke bilder fra en provisorisk base i byen Matveev Kurgan, 20 kilometer fra grensa til Ukraina.

Bildene viser blant annet godstog som ankommer byen med tanks og militærkjøretøyer bakpå, så langt øyet kan se.

I løpet av dagene Reuters var i området, så de fire ankommende godstog med soldater og militært materiell. Det ankom minst 26 tanks, 30 mobile rakettutskytnings-ramper, og titalls andre militærkjøretøyer, melder nyhetsbyrået.

Ifølge reporteren Maria Tsvetkova samles nå tanks, mobile utskytningsramper og artilleri ved Kuzminsky-basen.

Mange av militærkjøretøyene har fjernet eventuelle registreringsnummere, og andre kjennetegn. De militære har fjernet emblemer og merker på sine uniformer, noe som kjennetegner styrkene som kjemper i Øst-Ukraina.

- Upassende spørsmål Russlands offisielle svar til omverdenen er fortsatt at de ikke deltar militært i konflikten i Øst-Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer