STADIGE DEMONSTRASJONER: Her demonstrerer syriske innbyggere mot president Bashar al-Assad i forrige uke. I går besluttet EU å innføre boikott av syriske oljeprodukter for å øke presset mot al-Assad. I tillegg omfattes flere syriske selskaper av sanksjoner. Foto: AFP PHOTO/JOSEPH EID
STADIGE DEMONSTRASJONER: Her demonstrerer syriske innbyggere mot president Bashar al-Assad i forrige uke. I går besluttet EU å innføre boikott av syriske oljeprodukter for å øke presset mot al-Assad. I tillegg omfattes flere syriske selskaper av sanksjoner. Foto: AFP PHOTO/JOSEPH EIDVis mer

Russland fordømmer nye EU-sanksjoner mot Syria

Flere syriske selskaper skal omfattes av sanksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU utvidet i dag lista over syriske selskaper som skal omfattes av sanksjoner.

De nye tre selskapene som vil omfattes av sanksjoner er eiendomsbanken Real Estate Bank, investeringsselskapet Cham Investment Group og transportselskapet Mada Transport.

I tillegg føyde EU lørdag navnene til fire syriske forretningsfolk på lista over folk som har fått reiseforbud i EU og sine aktiva i europeiske land frosset.

Fredag besluttet EU å innføre boikott av syriske oljeprodukter. De nye sanksjonene har til hensikt å øke presset mot president Bashir al-Assad og få stanset forfølgelsen av politiske opposisjonelle.

Russland fordømmer de nye sanksjonene.

- De vil ikke føre med seg noe godt, men ødelegger en felles tilnærming til enhver krise. Vi er imot ensidige sanksjoner, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

(NTB)