DISKUTERER VÅPEHNVILE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov vil sende obervatører til Libya. Foto: REUTERS/Denis Balibouse.
DISKUTERER VÅPEHNVILE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov vil sende obervatører til Libya. Foto: REUTERS/Denis Balibouse.Vis mer

Russland forhandler om libysk våpenhvile

Utenriksminister Sergej Lavrov i samtale med utenriksminister Mahmoud Al-Baghdadi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland forhandler med libyske og greske myndigheter og om våpenhvile i Libya og vil sende observatører til landet, melder det libyske statlige nyhetsbyrået Jana.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa lørdag i en telefonsamtale med Libyas statsminister, Mahmoud Al-Baghdadi, at Russland er villige til å sende observatører for å overvåke en eventuell våpenhvile.

Dermed kan det banes vei for en fredelig løsning i det kampherjede landet, skriver Jana.

Russland har tidligere kritisert Vestens luftangrep mot president Muammar Gaddafis styrker og sier at det går ut over FNs sikkerhetsråds resolusjon om bruk av makt for å beskytte sivilbefolkningen.Lavrov skal også ha snakket med sin greske kollega Giorgos Papandreou og understreket Libyas vilje til å følge FNs resolusjoner i tillegg til at Libya støtter Den afrikanske unions fredsinitiativ.

Ifølge en gresk regjeringskilde har samtalen mellom de to statsrådene funnet sted på libysk initiativ.

(NTB)

ERKLÆRER SEIER: Libyske opprøere i den krigserhjede byen Misrata. Foto: Assosciated Press.
ERKLÆRER SEIER: Libyske opprøere i den krigserhjede byen Misrata. Foto: Assosciated Press. Vis mer